mix arabika a robusta
Hledáte něco opravdu hořkého? Co dokonale nakopne váš pracovní den? Právě jste objevili hořké, zemité arabiky a robusty, které jsou pro ranní start ideální volba. Stačí si vychutnat svůj ranní šálek kávy.
Degustační set obsahuje 5x50 g čerstvě pražené kávy:
India Monsoon Malabar AA
Jedinečná káva, která vyniká nejen nezaměnitelnou chutí, ale i unikátním způsobem zpracování. Sklizená kávová zrna jsou po dobu tří až čtyř měsíců vystavena monzunovému dešti. Postupně bobtnají a ztrácí svoji kyselost, což se projevuje na výrazné chuti a rovnováze s téměř neutrálním pH.
Indická káva Monsoon Malabar AA se vyznačuje silnou, pronikavou až „zatuchlou“ chutí s minimální až neutrální kyselostí.
India Cherry Robusta
Indie patří mezi nejkvalitnější a nejvýznamnější vývozce kávy typu robusta. Indická Cherry Robusta je kvalitní, ale ne příliš dominantní káva. Je ideální pro přípravu espresso směsí. Díky vysokému obsahu oleje vytváří káva v šálku bohatou pěnu.
Chuť kávy je hořká, intenzivní a vyvážená, s pikantním tělem a vysokým obsahem kofeinu.
India Monsoon Robusta AA
Tato velmi lahodná robusta pochází z oblastí Karnataka a Kerala. Její výjimečnost spočívá ve způsobu zpracování zvaném Monsooned. Při uvedeném způsobu zpracování se kávová zrna vystavují vlhkým monzunovým větrům v dobře větraném skladu na cihlové nebo betonové podlaze. Proces se provádí na západním pobřeží Indie s využitím větrů z Arabského moře během jihozápadních monzunových měsíců od června do září.
Výsledkem je jemná a čistá chuť kávy při zachování plného hořkého těla.
Vietnam „Queen“ Robusta
Vietnam patří mezi největší vývozce robusty na světě. Až 70 % kávy typu robusta pochází právě z Vietnamu. Díky této kávě i dalším podobným kvalitním a výrazným kávám je Vietnam robustou proslulý.
Tato vietnamská královna robust vyniká velkými zrny a výraznou zemitou chutí s dřevitými tóny.
Vietnam Dak Lak
Vietnam je země známá svými robustami, ale postupně rozšiřuje svoji nabídku i o kávy typu arabika. Arabiky jsou náročnější na půdu, podnebí a choulostivější na parazity. Proto se zde pěstovaly spíše hybridy vyšlechtěné křížením odolné robusty s arabikou (např. odrůda Catimor). Tato káva je však čistou arabikou, která se pěstuje v 1300 - 1600 m n. m. v malebné horské oblasti Dak Lak.
Chuť kávy je zemitější s tóny hořké čokolády a bylinek.