100% arabika
Milujete kávu a nechcete zbytečně hledat co se na váš french press nebo džezvu hodí? Vytvořili jsme pro vás výběr toho, co nám i našim zákazníkům chutná nejvíc.
Degustační set obsahuje 4x50 g čerstvě pražené kávy:
India Plantation A
Tato káva pochází z rodinné plantáže, která se nachází v severním okrese Coorg ve státě Karnátaka. Byla založena roku 1950 a má rozlohu 130 ha. Káva se pěstuje ve výšce 1000 - 1200 m n. m. Dlouholeté zkušenosti, bohatá půda, organická hnojiva a především vášeň pro kávu zaručují její vynikající kvalitu.
Káva vyniká svojí hořkou, zemitou chutí s tóny čokolády, naprostou vyvážeností bez kyselinky a bohatou pěnou.
Kopi Indonesia Mandheling Grade I
Na indonéském ostrově Sumatra se odrůda arabika začala pěstovat v 18. století za holandské koloniální nadvlády. Dříve se nerozlišovalo označení kávy podle regionů, ale díky etnické skupině obyvatelstva, jež se do pěstování kávy zapojovala, získala tato káva název Mandheling.
Kopi Indonesia Mandheling Grade I je silná a komplexní káva. Podmaní si vás jemně nahořklou vůní koření s lehkým nádechem tropického ovoce. Chuť sladké kyselinky s tóny cedru a ovoce střídá dochuť květin, čokolády a muškátového oříšku.
Brasil Yellow Bourbon Rainha Farm
Několikanásobná finalistka kávové soutěže Cup of Excellence a vítězka z roku 2011. Ocenění, která si káva zaslouží, mluví za vše. Zkušenosti a znalosti, jenž vložil do pěstování a zpracování kávy farmář José Renato G. Dias, lze vychutnat v každém šálku.
Arabika odrůdy Yellow Bourbon má plné tělo s příjemnou sladkostí a pH. Její vyvážená jemná chuť karamelu, arašídů a kyselinka citronové trávy vás uchvátí.
Uganda Okora A+
Tato vzácná arabika, z odlehlého severozápadu Ugandy, roste na bohaté půdě zásobené četnými srážkami. Stromy, pod nimiž se kávovníky nacházejí, zajišťují dostatek stínu pro pomalé dozrávání kávových plodů a útočiště pro ptáky, kteří loví kávovníkům škodlivý hmyz. Způsob pěstování a zpracování kávy se za dlouhá desetiletí nezměnil. Kávové třešně se sbírají a zpracovávají ručně.
Ideální klima společně s tradičním a odborným zpracováním vytváří jedinečnou ořechově-karamelovou chuť s dochutí v tónech sušených jablek a kakaa.